Tips før salg av bolig

 
 
eiendomsmegler - tips før salg av bolig
 

Går du med tanke om salg av din bolig og lurer på om du skal pusse opp eller ikke? For at du skal få en best mulig pris på din bolig, bør den fremstå så attraktiv som mulig. Her er noen gode tips til oppussing før salg.

Unngå å starte på store prosjekter.

Oppussing av bad eller montering av nytt kjøkken er investeringer det sjeldent lønner seg å prioritere hvis du vet at du skal flytte innen kort tid. Dette er boligens rom med desidert dyrest kvadratmeter, og slike utlegg vil neppe betale seg når boligen blir solgt. I tillegg vil du selv få en kortvarig glede av investeringen.

eiendomsmegler tips før salg av bolig

Kjøperen deler ikke alltid samme smak som deg, og det er da høyst sannsynlig at våtrom og kjøkken blir byttet ut om ikke så altfor lenge. For de fleste kjøpere er beliggenheten, størrelse, planløsningen og potensialet de ser i boligen det viktigste. Men de fleste vil selvsagt gå for et hjem de kan flytte rett inn i – en pen bolig uten umiddelbare oppussingsbehov, og eventuelt oppgradere den på sikt.

Det enkle er ofte det beste.

Det handler om å gjøre enkle og rimelige grep som får boligen til å fremstå så attraktiv som mulig. Er det noe som må eller bør repareres innen VVS eller elektrisitet, er det best å tilkalle fagfolk. Overflateoppussingen fikser du selv.

Det viktigste ved boligen er at alt er på stell og i orden under visningen. Vegger og tak skal ikke skrike etter nytt malingsstrøk, og ting skal ikke «henge og slenge». Potensielle kjøpere skal sitte igjen med et godt inntrykk, og negative detaljer som skyldes manglende vedlikehold eller ettersyn, vil garantert bli lagt merke til.

Fullfør småjobber

Det er alltid viktig før et salg å fullføre småjobber. For eksempel løse lister og flekkete maling er kanskje ikke noe du tenker mye på i hverdagen, men for potensielle interessenter som kommer på visning skaper det et svært dårlig førsteinntrykk. Gjør gangen i boligen innbydende, dette er det første interessentene ser.

tips når du skal selge bolig

Rydd opp i løse ledninger som slenger, smør dørhengsler som knirker og fest løse dørhåndtak. Dette er svært enkelt å fikse selv, tar ikke lang tid og innebærer liten kostnad. Men effekten av dette er til gjengjeld stor.

Rydd også bort store møbler som tar mye plass for å synliggjøre mest mulig av arealet. Husk også å vaske og lufte godt, det anbefales aldri til å spraye noen form for godlukt før visning. Det kan ved å tilføre lukt som normalt ikke er i boligen gi inntrykk av at noe er feil, og at det er noe som er ønskelig å skjule.

Bruk tid på uteområdet

slik selger du boligen

Har du tilgang til hage, terrasse eller balkong? Da er det viktig å passe på at det er velstelt. De fleste tar seg alltid en runde i hagen før de går inn eller på vei ut. Plenen burde være nyklipt, hekken trimmet og blomsterbedet luket. En terrassevask fjerner grønske og annet belegg på utegulvet. Skift ut eventuelle råtne terrassebord og reparer skader på rekkverk eller gjerde. Det er som med boligen, en ryddig plass gir kjøperne en mulighet til å fantasere over hvordan de kan få det.

Relaterte artikler: 📄


Slik selger du boligen skattefritt …… Les mer
Derfor er en verdivurdering av din …… Les mer
Hva følger med når du kjøper bolig ….. Les mer
Tips før boligfotografering ….. Les mer
Regjeringen vil forby å selge ….. Les mer
Rettigheter ved boligkjøp ….. Les mer
Opplysningsplikt ved kjøp og salg ….. Les mer
Selgers ansvar ved salg ….. Les mer 

Eiendomsmegler Marius Mykland Andreassen
400 56 600
marius@skivikmail.no

 
 
 

Går du går i tanker om å selge boligen din, og vil vite hva den er verd? Fyll ut skjemaet for en uforpliktende verdivurdering, og du vil bli kontaktet av en megler som avtaler tidspunkt for befaring.

Vi dekker områdene Kristiansand, Søgne, Sogndalen, Lillesand og Birkeland.