tips og råd før visning
 
boligsalg - tips før visning - eiendomsmegler kristiansand

Noen ting er opplagte når du skal vise fram boligen din for salg. Den må være vasket og ryddet slik at den fremstår mest mulig innbydende. Det handler om å skape en varm og koselig atmosfære,  et godt førsteinntrykk, rett og slett. Tipsene om boligfotografering gjelder også når du skal ha visning. 

visning tips selger - eiendomsmegler kristiansand

Inngangspartiet er det første som møter en potensiell kjøper, sørg for at det er ryddig og pent. Søppel, rot og ugress selger dårlig, det gjør seg bedre med nyklippet plen og en krukke med blomster.

Personlige eiendeler bør tas bort før visning. Kunst på veggen er greit, men feriebilder og portretter av familiemedlemmer kan virke forstyrrende. Det må være lett for kjøperen å se for seg boligen som sin egen. Det er en fordel at boligen vises fram møblert, men pass på at den ikke er overmøblert. Det får boligen til å se mindre og trangere ut. Få frem romfølelsen ved å vise mye gulv.

Du har ingen garanti for at mulige kjøpere ikke åpner skapdører, så også her bør du tenke på å ha det ryddig. Det samme gjelder kott og loft. Rotete boder vil gi inntrykk av at det er lite lagringsplass.

 

Reparasjoner/oppussing

visning tips selger - eiendomsmegler kristiansand

Hvis boligen trenger vedlikehold/oppussing, må du vurdere om det er verdt å gjøre det før visning eller ikke. Små, enkle grep kan ofte gjøre en stor forskjell. Veggen som engang var hvitmalt ser kanskje mer gul ut nå? Mal den hvit igjen.  Et malingstrøk eller en enkel utbedring av små skader kan være lurt hvis det bedrer inntrykket. Flassende maling, kraner som drypper, en manglende list osv. kan virke som ubetydelige ting, men det kan være slike små ting som en huskjøper henger seg opp i når beslutningen skal tas. Det kan derfor være lønnsomt å foreta utbedringer av denne typen, det er som regel ikke store kostnader det er snakk om.

 

Visningen

Før visning er boligen ryddet og rengjort som beskrevet - sørg for at den er gjennomluftet og lukter rent. Den må være fri for røyk/matlukt. Tente stearinlys og knitring i peisen vil være med på å skape et hyggelig førsteinntrykk.

visning tips selger - eiendomsmegler kristiansand